k2FtbBdWr1

Володимир Кирилич взяв участь у святкуванні 290-річчя храму села Полонична

IMG_3131

16 вересня голова райдержадміністрації Володимир Кирилич, голова районної ради Тарас Келеберда, сільський голова Полоничнівської сільської ради Ігор Ваврук взяли участь у святкуванні 290-річчя храму Собор Пресвятої Богородиці в селі Полонична. Архієрейську Божественну Літургію очолив Владика Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ Михаїл Колтун у співслужінні із Кам’янка-Бузьким деканом УГКЦ о. Богданом Горбалем, настоятелем полоничнівського храму о. Ігорем Тикарем, іншими священнослужителями. Під час вітальної церемонії о. Ігор Тикар сказав:”Дякуємо, що Ви, Владико, до нас прибули на це святкове богослужіння, засіяти в нас зерна Божого Слова, накормити нас цим Хлібом, який веде до Божого Царства, і уділити своє Апостольське благословення”Владика роздумував над Євангельською притчею про Таланти: “Хай сьогодні перед Богом стане явним, як сказано: «Ось я». І так кожен в цей день хай усвідомить присутність Бога в нашому житті. І, як каже Господь, просіть, і дасться вам…І хай сьогодні в цей ювілей Господь заявиться щедрим даром на нашу долю. Сьогодні Творець всього видимого і невидимого дав нам можливість жити  у задуманому ним світі. У світі людина є обдарована Богом не просто, щоби жити, але щоби розвивати своє життя, збагачувати його тими талантами, Бог дав нам найбільший талант, щоби ми в цьому сотвореному світі, через сотворені речі могли бачити Сотворителя.  А, зрештою, ми є всі по образу Божому сотворені. Така велика любов Бога до нас, людей. Господь дав нам віру, щоби вона нам служила, щоби все те, що ми робимо, було на славу Божу. І там, де ми терпимо, хай терпіння буде на славу Божу, там, де ми хворіємо, ті наші терпіння повернуться нам в радість. Але в це вірити треба. Господь на багатьох людях показував, що хвороба – це не на смерть, але це на життя і люди оздоровлялися. Хвороба може бути нашим випробуванням у вірі, наскільки можемо довірятися Богові, наскільки ми можемо виявлятися Богові, що Він своєю ласкою почує нас, і , навіть тоді, коли ми не сподіваємося”.

Владика говорив про те, що коли Господар прийде, не знати, але важливо, щоб він нас застав працьовитими, бо кожному дано завдання щось робити, підкреслив, що батькам, наприклад, дав завдання не тільки годувати і одягали дітей, але й виховувати їх нашим добрим християнським прикладом. Бо це є від Бога завдання. Щоб діти наш приклад наслідували, щоб вони були витривалими у вірі. Бо, коли прийде випробовування, тільки той, хто витримає, дістає нагороду. Так Євангеліє каже. Наш найбільший дар – віра наша, Церква наша, яка нас усіх гуртує з Богом, щоби ми могли любити один одного, щоб через нашу любов до ближнього, а це, часом, є невдячне, ми мусимо терпіти ближнього, ми маємо прощати ближнього, бо любов має бути вибачливою. І щоразу нам треба прощати, щоразу нам треба просити прощення, щоби в цьому світі гідно жити. Бо на це нам дано дар життя. І для Нього ми живемо, щоби за своє добре християнське життя отримати від Всевишнього стократну нагороду. «Склянка води з любов’ю подана – стократної нагороди вартує», – сказав Єпископ. Ми повинні любити не тільки тому, що нам хтось подобається, але й своїх ворогів, ми маємо і ворогів прощати,  за них молитися і бажати їм навернення, бажати їм прощення. «Ось таку велику повинність нам Господь дає у славі. Але каже: «Ви не є самі, я буду з вами. Я вас буду бачити, я вас буду супроводжувати, я вам буду допомагати». І те, як ми поводимось у християнському житті, як ми дбаємо за ближнього свого, Господь нам дав Церкву святкувати, тому, що він у цій Церкві є, і слухання Новини є для нашого життя,щоб ці науки ми використовували у повсякдень.

Люди занесли свої молитви за Церкву, мир в Україні, за державу, український народ і кожен за свої намірення.

Велично звучало многоліття для духовенства, всіх. хто спричинився до святкування, звучав Духовний Гімн України. А після цього в селі відбувся святковий концерт.


Розповісти у соціальних мережах



Ще більше новин: